از پوسته بزرگ آموزش آنلاین دیجی اکادمی رونمایی شد ...

معرفی سطوح حمایت و مقاومت

در این مقاله به معرفی سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال و مزایا و معایب استفاده از این ابزارها می پردازیم.

در تحلیل تکنیکال، از آنجایی که شما با نمودارها سروکار دارید، داشتن شناخت خوب از ابزارهای مورد نیاز بسیار مهم است. دو ابزار مفید در تحلیل تکنیکال سطوح حمایت و مقاومت هستند که به طور گسترده توسط معامله گران استفاده می شود. سرمایه گذاران می توانند با استفاده از  سطح حمایت و مقاومت حجم خرید یا فروش را در محدوده خاصی تشخیص دهند و از آنها برای انجام معاملات بهتر استفاده کنند.

معرفی سطح حمایت

 سطح حمایت سطحی است که در آن تقاضا به حدی قوی باشد که از سقوط ارز جلوگیری کند. وقتی خط روند قیمت به سطح حمایت می رسد، عبور از آن دشوار می شود زیرا با نزدیک شدن قیمت به حمایت، خریداران (تقاضا) تمایل بیشتری به خرید دارند و فروشندگان (عرضه) تمایل کمتری برای فروش دارند.

معرفی سطح مقاومت

 سطح مقاومت سطحی است که عرضه برای جلوگیری از افزایش بیشتر ارز کافی است. وقتی خط روند قیمت به سطح مقاومت نزدیک می شود، به سختی بالاتر می رود. زیرا با افزایش قیمت و نزدیک شدن به مقاومت، فروشندگان (عرضه) تمایل بیشتری به فروش و خریداران (تقاضا) کمتر تمایل به خرید پیدا می کنند.

روانشناسی سطوح حمایت و مقاومت

برای توضیح روانشناسی سطوح حمایت و مقاومت، از برخی رویدادهای رایج بازار استفاده می کنیم.
 ابتدا تصور کنید خریدارانی داریم که هنگامی که خط روند قیمت نزدیک به سطح حمایت شده است 50 دلار خریداری کرده اند و پس از مدتی قیمت این پول بالا می رود و به 55 دلار می رسد، خریداران خوشحال ولی پشیمان می شوند که چرا پول بیشتری را به قیمت 50 دلار خریداری نکرده اند. بنابراین تصمیم می گیرند در صورت بازگشت قیمت پول به 50 دلار پول بیشتری بخرند و در نتیجه تقاضای جدیدی در سطح قیمت 50 دلار ایجاد می کنند.

حالا دسته دوم را در نظر بگیریم، مثلاً افرادی هستند که تصمیم گرفتند ارز را به قیمت 50 دلار بخرند، اما به هر دلیلی این کار را نکردند، حالا که ارز به 55 دلار رسیده است، پشیمان می شوند و تصمیم می گیرند که اگر ارزش ارز به 50 دلار برگردد، دیگر این اشتباه را تکرار نکنند و همان موقع ارز را بخرند، به دلیل این تصمیم رقابت شدیدی در آن قیمت وجود خواهد داشت.

در نهایت، گروه سومی را در نظر بگیرید که ارز را کمتر از 50 دلار، مثلاً 40 دلار، خریدند و زمانی که ارزش ارز به 50 دلار رسید، آن را فروختند. حالا آنها می خواهند این ارز را پس بگیرند و به همان قیمتی که فروخته شده یعنی 50 دلار بخرند. در این حالت موقعیت آن ها از فروشنده به خریدار تغییر می کند. زمانی که از فروش ارز پشیمان شوند و می خواهند سودی که به دست نیاورده اند را جبران کنند، تقاضای خرید بیشتر می شود.

برای درک بهتر مقاومت، بهتر است هر سه گروه بالا را در نظر بگیرید و فرض کنید که ارزش دارایی آنها 50 دلار است. خود را به عنوان یکی از این افراد تصور کنید. ارزش پول شما به 55 می رسد، اما آن را نمی فروشید. پول دوباره به 50 دلار برمی گردد. چه حسی دارید؟

آیا پشیمان هستید که ارز 55 دلاری نفروختید؟! بار دیگر دلار به 55 می رسد، این بار تا جایی که ممکن است ارز خود را میفروشید. دیگران نیز همین کار را می کنند (در نتیجه عرضه زیاد)، بنابراین قیمت از 55 دلار بالاتر نمی رود. حداقل سه گروه در تلاش هستند تا ارز های خود را به قیمت 55 دلار بفروشند و این باعث ایجاد سطح مقاومت 55 دلاری می شود.


 اینها فقط نمونه هایی از سناریوهای احتمالی هستند. اگر قبلاً معامله کرده اید، به احتمال زیاد در این سناریوها بوده اید و احساسات مرتبط با آنها را تجربه کرده اید. خبر خوب این است که شما تنها نیستید، افراد بی‌شماری هستند که این احساسات و افکار را تجربه می‌کنند و دانستن مفاهیم حمایت و مقاومت و تحلیل تکنیکال می‌تواند به شما کمک کند تا از سرمایه‌گذاری خود بهره بیشتری ببرید.

معامله گران چگونه از سطوح حمایت و مقاومت استفاده می کنند؟

تحلیلگران فنی و معامله گران از سطوح حمایت و مقاومت برای شناسایی مناطق(Zones)  در نمودار قیمت استفاده می کنند. مناطق سطوحی هستند که احتمال برگشت یا  تغییر ممکن است زیاد باشد. معامله گران و سرمایه گذاران سطوح قیمتی را که قبلاً شاهد افزایش فعالیت معاملاتی بوده اند را  در نظر می گیرند و بر اساس آن وارد یا خارج  بازار می شوند.


 سطوح حمایت و مقاومت مفاهیم کلیدی در مدیریت ریسک در بازار هستند. توانایی شناسایی این حوزه ها می تواند فرصت های تجاری مطلوبی را فراهم کند. ورود به یک معامله نزدیک به سطح حمایت یا مقاومت می تواند یک استراتژی سودآور باشد.

نکته دیگری که باید در نظر گرفت، قدرت ناحیه حمایت و مقاومت است. به طور معمول، هر چه تعداد دفعات بیشتری به یک منطقه اشاره شود، احتمال شکستن آن بیشتر است. به همین ترتیب، هرچه تعداد دفعات افزایش قیمت ناحیه مقاومت بیشتر شود، احتمال شکستن آن بیشتر می شود.

مزایای ترید با سطوح حمایت و مقاومت

کمک به ایجاد استراتژی بهتر

بازار ارزهای دیجیتال به دلیل نوسانات بالای خود معروف شده است. معامله گران جدیدی که استراتژی مناسبی ندارند می توانند با زیان های زیادی در این بازار مواجه شوند. معامله گران با استفاده از سطوح مقاومت و حمایت می توانند یک طرح معاملاتی ایجاد کنند و بتوانند به نوسانات بازار واکنش نشان دهند، سود بیشتری کسب کنند و تصمیمات منطقی تری بگیرند.

تشخیص روند بازار

توانایی شناسایی روندهای بازار برای معامله گران بسیار مهم است. سطوح حمایت و مقاومت دید خوبی از جهت بازار می دهد. برای تریدر هایی که در بازار فیوچرز یا آتی معامله می کنند، ورود در زمان و مکان مناسب می تواند سود را افزایش دهد.


 یافتن نقاط ورود و خروج

معامله گران از این سطوح برای شناسایی مناطق ورود و خروج  به  بازار استفاده می کنند (همانطور که در بالا توضیح داده شد).


 مدیریت ریسک

از این مناطق به عنوان ابزار مدیریت ریسک نیز استفاده می شود. به عنوان مثال، یک معامله گر با موقعیت لانگ می تواند استاپ  لاس خود را زیر سطح حمایت قرار دهد و از ضرر بیشتر جلوگیری کند. همچنین، معامله گران با پوزیشن های شورت، حد ضرر خود را بالاتر از خط مقاومت قرار می دهند تا ضرر خود را به حداقل برسانند.


 معایب ترید با سطوح حمایت و مقاومت

شکست های اشتباه

شکست اشتباه یا قلابی در نمودارهای بازارهای مالی (از جمله ارزهای دیجیتال) بسیار رایج است. شکست اشتباه زمانی اتفاق می افتد که قیمت سطح مورد نیاز را می شکند و به معامله گر سیگنال خرید یا فروش می دهد، اما پس از مدتی قیمت به مسیر قبلی باز می گردد و معامله گران با ضرر مواجه می شوند.


 چالش برای یافتن سطوح حمایت و مقاومت

شناسایی این سطوح فرآیند بسیار دشواری است و اگر این ارزیابی اشتباه باشد، ممکن است قیمت از سطح یافت شده فراتر رود یا با آن برخوردی نکند. در نتیجه تحلیل معامله گر نادرست خواهد بود و ممکن است با ضرر مواجه شود.


  برخی از سرمایه گذاران از تحلیل بنیادی و تکنیکال استفاده می کنند. تجزیه و تحلیل بنیادی برای تصمیم گیری برای خرید و تجزیه و تحلیل تکنیکال برای دانستن زمان خرید استفاده می شود.
 به یاد داشته باشید که تحلیل تکنیکال یک علم دقیق نیست و انتقادات زیادی در رابطه با آن وجود دارد. با یادگیری بیشتر در مورد تحلیل تکنیکال، متوجه خواهید شد که بیشتر یک هنر است تا یک علم. در نتیجه، مانند هر چیز ارزشمندی، برای ماهر شدن نیاز به تمرین، زمان و نظم و انضباط است.

جهت آموزش هرچه بیشتر مطالب می توانید در دوره فارکس و یا دوره ارز دیجیتال آکادمی دکتر استقامت شرکت کنید و آموزش ببنید

دیدگاه کاربران
  • خلیل 22 تیر 1402

    سلام
    بسیار آموزنده وعالی

  • خلیل 22 تیر 1402

    سلام
    بسیار آموزنده وعالی ممنون از مطالب بسیار مفید وکاربردی

  • الهام رضایی 25 تیر 1402

    سلام از اموزشهای کاملتون ممنون ممکنه در خصوص فیبوناچی هم توضیح دهید

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *