از پوسته بزرگ آموزش آنلاین دیجی اکادمی رونمایی شد ...

CFD چیست و معاملات CFD چگونه انجام می شود؟

CFD (Contract for Differences)

از دشوارترین پرسش هایی که در حوزه اقتصاد و بازارهای مالی بین المللی مطرح است، سوال “CFD چیست؟” می باشد. کوتاه ترین تعریفی که می توان برای قرارداد های CFD داشت عبارت است از “معامله اختلاف قیمت در آینده”. پس اینگونه قرارداد ها می توانند از فروشنده یا خریدار در برابر ضرر های آتی محافظت کنند.

تا قبل از ابداع CFD در معامله های فیوچرز فروشنده یا خریدار باید معامله ای را انجام میدادند که یک طرف سود میبرد و یک طرف ضرر. بنابراین قرارداد های CFD شکل گرفتند. در این بازار، خریداران و فروشندگان بر سر قیمت توافق می کنند و طرفین به آن پایبند می مانند. در واقع افزایش یا کاهش قیمت موجب ضرر و سود طرفین نمی شود.

 

CFD (Contract for Differences) چیست؟

از تعریف “معامله و سهام اختلاف قیمت در آینده” برای CFD میتوان به این اصل پی برد که در معاملات و قرارداد های CFD هیچگونه خرید و فروش کالا صورت نمی گیرد و تنها با پیش بینی قیمت و نوسانات بازار در آینده، اختلاف قیمت پیش بینی شده را به خرید یا فروش تبدیل می کند. در قرارداد های CFD هیچ معامله واقعی و حقیقی صورت نمی گیرد و همه معاملات لفظی هستند.

برای این که به طور کامل درک کنید که معاملات CFD چیست یک مثال می‌زنیم. مثالی که خودتان پای یکی از قرارداد های CFD رفته‌ اید را می‌خواهیم به یادتان بیاوریم.

 

CFD چیست و معاملات CFD چگونه انجام می شود؟

 

هنگام خرید خودرویی از شرکت های داخلی بخشی از قیمت خودرو را پیش پرداخت و مابقی  را به صورت اقساطی پرداخت می کنید.شما و شرکت های خودرو سازی بر سر قیمت توافق کرده اید. اما نکته اصلی این است که پیش فروش نهایی در سال های اخیر افزایش یافته است. این بدان معناست که شرکت باید خودرو را با همان قیمت توافقی به شما تحویل دهد. اما با افزایش تورم در سال های اخیر، شرکت های خودروسازی در تلاش هستند تا خودروهای خود را در بازار CFD بفروشند.

امروزه خودروسازان در مورد قیمت ها با مشتریان مذاکره می کنند و تعهد مشتری را نسبت به قیمت روز که هنگام تحویل خودرو محاسبه می شود، می گیرند. یعنی افزایش قیمت خودرو، خریدار باید این ضرر را بپردازد. البته از آنجایی که قیمت ها اغلب در یک سمت اقتصاد ایران افزایش می یابد، تا کنون به ندرت روی دیگر فعالیت CFD بحث شده است. در واقع طرف دیگر این سوال این است که اگر قیمت کمتر از توافق شما و خودروساز باشد، آیا خودروساز مسئول پرداخت مابه التفاوت است؟

بازار سهام CFD ها شامل چه مواردی است؟

شاید این سوال به ذهن شما خطور کند که در قراردادهای CFD چه خرید و فروش کنیم؟ شما می توانید تقریباً هر سهمی را در معاملات CFD بخرید و بفروشید. در این قراردادها محصول به شخص داده نمی شود، مثلاً اگر با یک کارگزار صحبت کنید، می توانید قراردادهای CFD را برای ماه های آینده معامله کنید مانند قرارداد های CFD نفت، CFD طلا، قرارداد های CFD سهام، قراردادهای CFD مربوط به شاخص های یک ارز و… پس اگر شما 100 سهام CFD از شرکت اپل داشته باشید به معنای صاحب سهام بودن نیست بلکه شما فقط صاحب اختلاف قیمت آن سهام در آینده هستید.

 

اما ممکن است از خود بپرسید که تجارت CFD چه مزایایی برای معامله گران دارد؟

سود یا زیان شما از قراردادهای CFD کاملاً به پیش بینی های شما بستگی دارد. به این ترتیب اگر قیمت بالا برود مطمئناً سود می کنید یا حتی اگر پیش بینی شما کاهش قیمت باشد و سهام خود را پیش فروش کنید، سود نیز خواهید داشت. اما اگر اشتباه پیش بینی کنید قطعا ضرر خواهید کرد.

فرض کنید یک سهامدار می داند یا پیش بینی می کند که سهام گوگل از 100 دلار به 50 دلار خواهد رسید. لذا با بستن قرارداد CFD این سهم را می فروشد. حالا وقتی قیمت سهام به 50 دلار رسید، آن شخص 50 دلار به ازای هر سهم دریافت خواهد کرد. از این رو در عمل این سهامدار نیز از ریزش سود می برد و در بازار جذاب به حساب می آید.

 

CFD چیست و معاملات CFD چگونه انجام می شود؟

 

به طور کلی، بسیاری از مردم می گویند که این نوع بازار شبیه به بازار فارکس دوجانبه یا سایر صرافی های جهانی است. این گفته کاملا درست است. زیرا می توانید از کاهش قیمت در بازار دوطرفه نیز بهره ببرید. اما تفاوت بین معاملات CFD و بازارهای سهام باینری در بازارهای سهام باینری است. شما مالک سهام نیستید و آن را وام می گیرید، اما در بازارهای CFD معمولا مالک آن هستید.

از سوی دیگر در بازار دو طرفه شاهد خرید و فروش هستیم، اما برای پاسخ به سوال معاملات CFD باید گفت که هر چیزی را می توان خرید و فروش کرد وپس از اتمام قابل تسویه هستند. این امری شگفت انگیز محسوب می شود. به همین دلیل آن را معجزه قرن بیست و یکم می دانند!

مزیت های تجارت در بازار CFD چیست؟

مهم ترین مزیتی که می توان در سوال معاملات CFD بیان کرد این است که این نوع بازار مکان مناسبی برای کسب سود در روزهای بد و رکود است. یکی از دلایل اصلی که منجر به ایجاد معاملات CFD شدند این بود که هیچ راهی برای جلوگیری از حباب یا ثبات در دوره‌های تورم شدید یا کاهش تورم وجود نداشت. اما CFD ها سود دو طرفه ایجاد می کنند و باعث می شوند که خریداران و فروشندگان در دو طرف بازار پراکنده شوند و هم خریدار و هم فروشنده از این معامله سود ببرند.

 

CFD چیست و معاملات CFD چگونه انجام می شود؟

 

نکته جالبی که در پاسخ به این سوال که تجارت CFD چیست باید به خاطر بسپارید این است که می توانید قراردادی را در این بازار معامله کنید و آن را به دیگران بفروشید. این اتفاق نقدینگی را در این بازار تضمین کرد و ریسک بلوکه نشدن پول و سرمایه را عملاً به صفر رساند. شما می توانید خودرو را به این بازار واگذار کنید یا قرارداد را به دیگری برون سپاری کنید، همانطور که امروز با پیش فروش در خودروهای ایران خودرو و سایپا شاهد آن هستیم.

خلاصه مطلب CFD (Contract for Differences)

معاملات CFD بدون حضور خرید و فروش واقعی صورت می گیرند و بر اساس پیش بینی بازار در آینده می توانند سود یا ضرر داشته باشند. نکته حائز اهمیت در این معاملات سود و ضرر دو طرفه است .معاملات CFD همیشه با مارجین (Margin) انجام می شوند و حاشیه سود و ضرر زیادی دارند. در این معاملات شخص معامله گر باید از لحاظ تکنیکال و فاندامنتال دید کامل و اطلاعات کافی داشته باشد تا بتواند پیش بینی های درست و معاملات سود آوری داشته باشد. این دسته از معاملات در کنترل تورم و ثبات اقتصادی نقش مهمی دارند.

 

سخن پایانی

همه ما میدونیم که داشتن دانش برای خرید و فروش و قرارداد های CFD الزامی است ، چه بسا که در این میان تکنیک هایی نیز وجود دارد که شما به صورت حرفه ای در بازار های معامله کنید و از آن کسب درآمد داشته باشید.در دوره معاملات اتو فازی با تکنیک های ویژه به شما آموزش داده میشود که به صورت حرفه ای از این قرارداد ها کسب درآمد دلاری داشته باشد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *